Remi Granade i Real Sociedada

Odigan susret 18. kola španske Primere

Remi Granade i Real Sociedada

Granada je večeras na svom terenu u okviru 18. kola španske Primere remizirala sa Real Sociedadom rezultatom 1:1. 

Prvu priliku na susretu imao je Pardo, ali je njegov udarac odlično zaustavio Olazabal. Nastavio je Real Sociedad sa napadima, a u 18. minuti zaprijetio je Vela. Njegov udarac završio je pored lijeve stative gola domaćina. 

Sociedad je nastavio da prijeti. Priliku je imao Inigo Martinez, ali rezultat se nije mijenjao. Već u narednom napadu gosti dolaze do vodstva. Munuera je skrivio jedanaesterac, a precizan sa bijele tačke bio je Carlos Vela. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za goste. 

Granada je zaigrala bolje u drugom poluvremenu susreta. Nyom je pogodio stativu u 69. minuti susreta i najavio pogodak svog tima. Granada je do jednog boda došla u 79. minuti susreta, a pogodak za domaće postigao je Rico. Ostalo je do kraja susreta 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španija, Primera, 18. kolo: 

Granada - Real Sociedad 1:1 (Rico 79/Vela 36-pen)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.