Remi Hajduka i prvaka Azerbejdžana
Foto: Cropix

Prijateljska utakmica

Remi Hajduka i prvaka Azerbejdžana

Edmir Škorić

Treća prijateljska utakmica donijela je splitskom Hajduku okršaj sa prvakom Azerbejdžana Bakuom, te remi (1:1). Utakmicu za "bile" odigrao je i bh. reprezentativac Senijad Ibričić, a pogodak za Hajduk postigao je Brazilac Paraiba.

Momčad Hajduka priprema se za Evropsku ligu, ali i HNL koji će biti zanimljiv, obzirom na pojačanja i Hajduka i Dinama. Danas je na slovenskom Pohorju Hajduk remizirao sa Bakuom, prvakom Azerbejdžana.

Poveli su Splićani već nakon 10 minuta igre golom Brazilca Paraibe koji je došao u Split iz Gremija. Imali su "bili" još par dobrih prilika do kraja prvog dijela, no na odmor se otišlo minimalnim vodstvom.

Ipak, tvrdi Azerbejdžanci dolaze do poravnanja u 53. minuti kada naš reprezentativac Senijad Ibričić griješi, odnosno vraća loptu do golmana Tomića koji nije najbolje intervenisao, a to je kaznio Brazilac Andradinho. U petak Hajduk igra utakmicu sa slovenskim Domžaleom, potom vraćaju se nazad u Hrvatsku.

Subašić, Buljat, Maloča, Vejić, Strinić, Skoko, Brkljača, Gabrić, Ibričić, Tomasov i Paraiba su igači koji su startali u današnjoj utakmici protiv prvaka Azerbejdžana.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti