Remi Hajduka i Rijeke: Bh. internacionalac utišao Poljud

Zoran Kvržić donio bod Rijeci

Remi Hajduka i Rijeke: Bh. internacionalac utišao Poljud

A. Beganović

U jednom od najvećih hrvatskih derbija, Hajduk i Rijeka su na Poljudu podijeli bodove (1:1), a bod timu s Kantride donio je bosanskohercegovački internacionalac Zoran Kvržić.

Oko 25.000 gledalaca prisustvovalo je velikom hrvatskom derbiju, a prva je zaprijetila Rijeka u 6. minuti kada je naš internacionalac Mehmed Alispahić dobro šutirao, ali Kalinić je bio oprezan.

Do 27. mninute Rijeka je bila bolja, ali upravo tada Hajduk dolazi do prednosti. Kouassi je sjajno odigrao povratnu loptu za Antona Maglicu koji pogađa za vodstvo Hajduka.

S minimalnom prednošću Hajduka otišlo se na odmor, a Rijeka je do boda stigla u 79. minuti kada je rezervista Zoran Kvržić nakon dobrog centaršuta Čuline pogodio za 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.