Remi Hrvatske i Islanda, povreda Lackovića

Evropsko rukometno prvenstvo

Remi Hrvatske i Islanda, povreda Lackovića

Hrvatska je rukometna reprezentacija remizirala sa Islandom 26:26, nakon što su Kockasti u drugom poluvremenu uspjeli sustići zaostatak za Islanđanima.

Prvih 30 minuta igre proteklo je uglavnom u znaku vrlo dobrog Islanda, koji je znao iskoristiti određenu dozu nonšalancije u igri izabranika selektora Hrvatske Line Červara. Islanđani su tako uspjeli prilično agresivnom igrom na obje strane terena u bečkoj StadtHalle nakon prvih 30 minuta igre steći prednost od tri gola razlike (15:12).

U nastavku, mnogo bolja igra hrvatske selekcije rezultirala je anuliranjem prednosti Islanda, te je utakmica ušla u veoma neizvjesnu završnicu. Hrvatska je na kraju imala i napad za pobjedu, ali šut Valčića zaustavlja golman Islanđana Gustavsson, te je susret završen bez pobjednika i podjelom bodova.

Međutim, osim nešto slabije igre svojih izabranika, selektora Hrvatske svakako može zabrinuti povreda Blaženka Lackovića, koji je igru zbog obnovljene povrede morao napustiti u 49. minuti, pa je vrlo vjerovatno da je Červar do daljenjeg ostao bez njegovih usluga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.