Remi i incidenti na Koševu!

Sarajevo i Široki 1:1

Remi i incidenti na Koševu!

Sarajevo nije uspjelo doći do pobjede nad Širokim ni nakon pete međusobne utakmice ova dva tima. Domaći su odigrali odlično prvo i vrlo loše drugo poluvrijeme, susret je završio 1:1, pa je bod otišao na Pecaru.

Sarajevo je od početka susreta imalo terensku inicijativu na svojoj strani u dvoboju sa Širokim. Domaći su fudbaleri stvorili nekoliko dobrih prilika, ali se na prvi gol čekalo do 19. minute. Nakon kornera sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Faruk Ihtijarević i dovodi bordo tim u prednost.

Domaći su tokom prvih 45 minuta igre bili daleko bolji protivnik na terenu, a najzaslužniji što Široki nije primio još golova bio je sjajni golman Dejan Bandović, koji je zaustavio šuteve Beloševića, Škore i Avdića, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaće ekipe od 1:0.

Već u petoj minuti nastavka Široki je izjednačio. Akciju je počeo nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirko Hrgović, koji je prošao po lijevoj strani i centrirao za Wagnera, koji glavom pogađa mrežu iza Muhameda Alaima za 1:1. Samo tri minute kasnije, Hamzagić je imao sjajnu priliku da izjednači, ali iz odlične prilike šutira preko gola.

Igra domaće ekipe raspala se u drugom dijelu, a pogotovo nakon što je iz igre isključen Dudo, pa je Sarajevo ostalo sa desetoricom u polju. Pred sami kraj susreta vrlo dobri Bandović je mogao postati tragičar, nakon što je prilikom istrčavanja promašio loptu, ali Alen Škoro se nije najbolje snašao. U pretposljednjoj minuti Škoro je imao novu sjajnu šansu, ali iz dva pokušaja nije uspio ugroziti gol Bandovića.

Haris Handžić je u 92. minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Bandović ponovo bio junak i spasio bod timu sa Pecare.

Međutim, kada je sudija odsvirao kraj, navijači Sarajeva iziritirani rezultatom, ali i Upravom bordo kluba, uletili su u teren, sukobili se sa malobrojnim zaštitarima, te srušili i kućice za rezervne igrače. Huligani su potom krenuli u pohod na zapadnu tribinu, koja je demolirana.

Sukobi su se potom prenijeli i na dio ispred stadiona, gdje su se huligani razbježali po dolasku specijalnih jedinica policije.

Jedno je sasvim jasno: Premijer liga Bosne i Hercegovine postala je neuslovna i nesigurna za igru. Iz kola u kolo smo svjedoci sve većih nereda na bh. stadionima i vrijeme je da se možda domaće takmičenje i prekine!

Sarajevo – Široki Brijeg 1:1

Stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu. Gledačaca: 9.000. Strijelci: 1:0 - Ihtijarević (21), 1:1 - Wagner (49). Žuti kartoni: Dudo, Rizvanović, Belošević (Sarajevo), Ivanković, Hrgović, Šilić (Široki). Crveni karton: Dudo (Sarajevo).

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Džakmić, Maksumić, Torlak, Ihtijarević (od 51. Hamzagić), Dudo, Avdić (65 Jahović), Škoro, Hadžić (od 86 Handžić). Trener: Mirza Varešanović.

ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Diogo, Barišić, Markić, Renato, Ćutuk, Vagner, Šilić (od 89. Mišić), Hrgović (od 75. Martinović), Ivanković, Varea (od 67 Karoglan). Trener: Toni Karačić.
Sudija: Robert Zrilić

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.