Remi Japana i Grčke odveo Kolumbiju u osminu finala
Foto: EPA

Bez golova

Remi Japana i Grčke odveo Kolumbiju u osminu finala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Japana i Grčke odigrali su meč bez golova (0:0) u duelu grupe C Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo gotovo ništa. Jako lošu partiju su pružile obje selekcije, a tek u 18. minuti je Osako šutirao prema golu Grčke, ali nije bio precizan.

Isti igrač je tri minute kasnije imao dobar pokušaj koji je otišao pored gola, a zatim je prijetio i Keisuke Honda, no Karnezis sjajno brani.

Grci su u 37. minuti ostali s igračem manje. Kapiten Kostas Katsouranis je zbog drugog žutog kartona morao ranije u svlačionicu, ali su s igračem manje Grci prijetili. Torosidis je dobro šutirao, ali Kawashima odlično brani.

Prvo poluvrijeme je tako završilo s nepopularnih (0:0)...

Iako su imali igrača manje, Grci su u na otvaranju drugog poluvremena bili konkretniji. Theofanis Gekas je imao dobar šut, ali je Kawashima ponovo odlično odbranio. Uzvratio je Japan preko Okuba. Našao se japanski fudbaler u odličnoj šansi, no iz dobre situacije šutira preko gola.

Zatim je i Uchida imao dobru šansu. Međutim, i on loše šutira iz dobre situacije, pa propada dobra prilika. Prijetio je i Okubo, Karnezis sigurno brani. Uzvratio je na drugoj strani Samaras, ali je i on bio neprecizan.

Do kraja je bilo prilika na obje strane. Ipak, mreže su ostale mirne, te su oba tima osvojila prvi bod na ovom Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, grupa C:

Japan - Grčka 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.