Remi Juventusa i Galate, Real do laganih bodova

Svoje susret u okviru drugog kola odigrali Real i Juventus

Remi Juventusa i Galate, Real do laganih bodova

Svoje duele večeras su igrali i timovi iz grupe B u okivru drugog kola nove sezone Lige prvaka. 

Juventus je nakon mršavog remija u Kopenhagenu dočekao Glatasaray. Gosti su poveli u 36. minuti susreta. Didier Drogba iskoristio je poklon odbrane Juventusa i doveo Turke u vodstvo. Gosti su na odmor otišli sa minimalnim vodstvom. 

U nastavku susreta domaći su uspjeli doći do izjednačenja, a u 78. minuti susreta sa bijele tačke je pogodio Vidal. U 87. minuti susreta Quagliarella je pogodio za 2:1, ali je izjednačenje gostima već u narednom napadu donio Bulut.

Kopenhagen je otputovao u Madrid na megdan Ronaldu i društvu. Madriđanima je trebalo 20 minuta da dođu do gola, a strijelac je nakon asistencije Marcela bio Cristiano Ronaldo. Sjajnu priliku sredinom prvog poluvremena imao je Kopenhagen, ali je Madriđane spasio Modrić.

Do drugog gola na večerašnjem susretu Real Madrid dolazi u 65. minuti susreta, a strijelac je još jednom Cristiano Ronaldo. Samo šest minuta kasnije Real je došao do tri gola prednosti, a pogodio je Di Maria. Konačnih 4:0 za Madriđane postavio je Di Maria u posljednjim trenucima susreta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.