Remi koji nikom ne odgovara: GOŠK-u i Radniku predstoji velika borba za opstanak
GOŠK i Radnik će u proljetnom dijelu prvenstva morati dobro da zapnu kako bi se spasili ispadanja iz društva najboljih bh. timova

Bez pobjednika u Gabeli

Remi koji nikom ne odgovara: GOŠK-u i Radniku predstoji velika borba za opstanak

M. Šljivak

GOŠK je u 19. kolu Premijer lige BiH u Gabeli dočekao Radnik iz Bijeljine, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo, 1:1.

Loš teren u Gabeli otežao je igru fudbalerima oba tima, ali je dobrih šansi itekako bilo na obje strane.

Radnik je prvi prijetio i to čak tri puta u 17. minuti. Prvo je Kozić skinuo sjajnim odbranama šuteve Hadžića i Aleksića, a zatim lopta dolazi i do Mekića čiji udarac ponovo dobro brani golman domaćeg tima.

Deset minuta kasnije GOŠK je u velikoj šansi. Fantastičnu akciju su odigrali, Aletić je poslužio Ereiza, ali ovaj sa pet metara prebacuje kompletan gol.

Radnik je imao veći posjed lopte, GOŠK je čekao šansu iz kontre, a u 38. minuti dosuđen je slobodnjak nakon kojeg su svi u Gabeli skočili na noge. Kulović je prekrasno šutirao, mreža se zatresla, no sa spoljne strane i ostalo je 0:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Radnik je bolje ušao u drugo poluvrijeme i bolja igra im se isplatila u 53. minuti. Nakon kornera lopta dolazi do Martinovića koji pogađa za 0:1.

Potom je GOŠK krenuo po izjednačenje, ali su se domaći poprilično ispromašivali. Posebno se to odnosi na rezervistu Ramića koji je imao nekoliko zaista dobrih pozicija da postigne gol, ali lopta nije htjela u gol.

Ipak, u 80. minuti GOŠK je poravnao. Ramić je konačno iskoristio šansu i pogodio je za 1:1 na deset minuta prije kraja.

Mogla su oba tima potom da dođu do pobjede. GOŠK je imao dobrih šansi da preokrene meč, ali na kraju promjene rezultata nije bilo.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

GOŠK - Radnik 1:1 (Ramić 80' / Martinović 53')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Kulović, Đajić, Raguž, Vego, Hajdarević, Kovačić.

RADNIK: Lučić, Franić, Martinović, Sušić, Mekić, Vasić, Peco, Hadžić, Đurić, Aleksić, Merajić.

Top Komentari

Metropoljac
GOŠK je dovoljno dobra ekipa za ovu ligu. Njihov najveći problem je izuzetno loš teren. Potvrda tome jesu njihove dobre igre i rezultati na gostujućim terenima gdje pružaju dobre partije i osvajaju bodove. Uprava kluba treba da se odredi po tom pitanju ukoliko želi da se i dalje takmiči u ovom rangu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi