Remi Lecha na otvaranju sezone

Fudbalsko prvenstvo Poljske

Remi Lecha na otvaranju sezone

Adnan Beganović

U okviru 1. kola poljskog fudbalskog prvenstva Lech naših Semira Štilića i Jasmina Burića remizirao je na gostovanju kod Widzeva (1:1).

Aktuelni poljski šampion i nije baš dobro ušao u novu sezonu. Naime, na gostovanju kod novajlije u društvu najboljih, Widzev Lodza, Lech nije uspio slaviti (1:1), iako je u 76. minuti preko Rudnevsa došao do prednosti. Međutim, domaći se nisu predavali i u 74. minuti došli su do izjednačenja. Strijelac je bio Sernas.

Naš reprezentativac Semir Štilić igrao je do 56. minute kada ga je zamijenio strijelac vodećeg pogotka za Lech, a nekadašnji igrač Željezničara u 54. minuti imao je dobru priliku, no njegov udarac s nekih 18 metara zaustavila je prečka. Jasmin Burić je branio od prve minute, dok je u dresu Widzeva igrao nekadašnji igrač Zrinjskog Velibor Đurić.

Rezultat:
Widzev - Lech 1:1 Đurić84' / Rudnevs 76')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.