Remi Leganesa i Seville u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja

Revanš na Pizjuanu za sedam dana

Remi Leganesa i Seville u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja

Nakon što je eliminisao veliki Real Madrid u četvrtfinalu Kupa Kralja, Leganes je u prvom polufinalnom duelu protiv Seville na svom terenu uspio ostati neporažen, pošto je susret ove dvije ekipe završen rezultatom 1:1.

Sevilla je ipak prva došla do vodstva nakon što je Muriel u 21. minuti iskoristio dobru asistenciju Sarabije i preciznim udarcem pogodio mrežu domaćih za 1:0.

Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Seville, a iako se očekivalo da će favorizovani Andalužani rutinski privesti susret kraju u nastavku to se nije desilo.

Početak drugog dijela je donio i period dobre igre Leganesa, a domaći su to uspjeli iskoristiti, pa su u 56. minuti došli do poravnanja.

Siovas se odlično snašao u petercu gostiju nakon jednog ubacivanja iz ugla, stigao do lopte prije golmana Seville i pogodio za 1:1.

Imale su obje ekipe nekoliko izglednih situacija do kraja susreta, ali se rezultat nije mijenjao, pa će Sevilla u revanšu na svom terenu pokšati osigurati plasman u finale Kupa Kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti