Remi Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu
Aubameyang je bio strijelac gola za Arsenal

Na kraju možda i najrealniji ishod

Remi Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu

S. Pašalić, foto: EPA

Manchester United je na Old Traffordu u posljednjoj utakmici 7. kola Premier lige ugostio Arsenala i odigrao 1:1.

Crveni đavoli su nakon poraza u prošlom kolu na gostovanju kod West Hama željeli doći do pobjede kojom bi se približili gornjem dijelu tabele.

Ipak, prvi dio utakmice je donio blijedo izdanje Uniteda, ali i Arsenala pa se na prvi udarac na gol trebao čekati sve do 27. minute.

Drugi dio prvog poluvremena je donio nešto malo bolju igru, a u 44. minuti Arsenal je mogao stići do vodstva i to u dva navrata tokom jedne akcije, ali je De Gea u oba slučaja sjajno reagovao.

Minutu kasnije bilo je već 1:0 za Manchester United kada je Scott Mctominay sjajno opalio sa vrha šesnaesterca i postigao sjajan gol.

Početak drugog poluvremena je donio nešto bolju igru Arsenala koji je u 58. minuti stigao i do izjednačenja kada je Aubameyang postigao gol za 1:1.

Pomoćni sudija je poništio ovaj gol zbog ofsajda iako je situacija bila potpuno čista, ali je na sreću navijača Arsenala na scenu stupio VAR i priznao gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga je Manchester United bio puno bolji tim na terenu te je konstantno napadao i stvarao prilike za gol.

Odličnu priliku je u 91. minuti imao Marcus Rashford kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Arsenala odbranio njegov šut pa je ostalo 1:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tcity
Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali pa mozete izjaviti da je najrealniji ishod...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi