Remi Metalleghea i Olimpica na Piroti

Oba gola pala u drugom dijelu

Remi Metalleghea i Olimpica na Piroti

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea  i Olimpica odmjerili su danas snage na Piroti u okviru 7.kola BH Telecom Premijer lige naše, a završilo je 1:1 (0:0).

U 8.minuti gosti su izvršili prvu izmjenu s obzirom da je zbog povrede izašao Omar Pršeš, a ušao je Armin Mahović. Do 27.minute nije bilo pravih prilika, a onda sjajan pokušaj Sulejmana Smajića brani Dejan Bandović i lopta odlazi u korner.


U 31.minuti ponovo pokušava Smajić, ali lopta odlazi preko gola. Tri minute kasnije Olimpic je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali vodstvo gostiju spriječila je prečka. Šutirao je Amir Zolj.

U drugom poluvremenu nešto otvorenija igra obje momčadi, ali dosta nepovezana sa velikim brojem grešaka.
 
Domaći su poveli u 64.minuti kada Nebojša Popović se sjajno snalazi u šesnaestercu gostiju, te pogađa mrežu Bandovića. Asistenciju je upisao Danijel Rašić.


U 73.minuti jedanesterac za goste. U domaćem šesnaestercu je srušen Mahir Karić, a siguran izvođač bio je kapiten Olimpica Bojan Regoje.  Nakon tog pogotka Olimpic je još dva puta zaprijetio, oba puta pokušaje Plakala sjano brani domaći golman Fejzić.


U 78.minuti Pljevljak pronalazi Popovića koji sjano šutira, ali lopta odlazi tik pored gola Bandovića. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i sigurno da bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Sarajeva.

 

NK Metalleghe BSI – FK Olimpic   1:1   (0:0)


Gradski stadion Pirota u Travniku.  Gledalaca: 100. Glavni sudija: Emir Spahalić (Mostar). Pomoćnici: Dalibor Hrstić (Ljubuški) i Elvis Prošić (Cazin).  Četvrti sudija: Ermin Sivac (Zenica).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


NK Metalleghe BSI: Fejzić, Benović, Kovač, Smajić, Helvida, Selimović, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić. Popović. Trener: Nermin Bašić.


FK Olimpic: Bandović, Regoje, Kobiljar, Karić, Pehar, Rastoka, Mašić, Lelić, Zolj, Pršeš, Vrdoljak. Trener: Asim Saračević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi