Remi Metalurga i Vardara

Metalurg nije iskoristio meč loptu

Remi Metalurga i Vardara

Adnan Beganović

U derbiju makedonskog rukometnog prvenstva Metalurg i Vardar su podijelili bodove (25:25), tako da će odluka o prvaku pasti najvjerovatnije 1. juna kada će ove dvije momčadi odigrati svoj revanš susret.

Metalurg je u ovaj meč ušao kao favorit s obzirom da je igrao na domaćem terenu, no prednost istog nije uspio iskoristiti.

Nakon dosta izjednačene igre većim dijelom susreta pobjednika nije bilo i odluka o prvaku past će 1. juna kada će ove dvije momčadi odigrati revaš susret.

Najefikasniji u redovima Vardara bio je nekadašnji igrač sarajevske Bosne, Igor Karačić, koji je postigao sedam pogodaka, dok je Mojsovski sa 10 golova bio najefikasniji kod Metalurga.

Na kraju dodajmo da je Metarug prvi s bodom više od Vardara, tako da će rukometašima ovog kluba u revanšu i remi biti dovoljan za odbranu titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.