Remi Mravca i Pandže, Zukanović pogodio

Jupiler liga, 11. kolo

Remi Mravca i Pandže, Zukanović pogodio

U današnjim utakmicama, tačnije njih šest,  11. kola belgijske Jupiler lige postignuto je 2.5 gola po utakmici. U susretu između Westerloa Adnana Mravca i Mechelena Borisa Pandže nije bilo pobjedinka, dok je Ervin Zukanović postigao dva gola za Eupen.

Naša dva reprezentativna štopera Adnan Mravac i Boris Pandža su proveli svih 90. minuta na terenu Het Kuipje stadiona. Pobjednika nije bilo u ovoj utakmici, mada sa ovim bodom više može biti zadovoljan Mechelen, a također je i bivši član Širokog i Hajduka za naš portal izjavio kako bi bio zadovoljan i bodom i z ovog meča.

Westerlo je prvi poveo golom Paula Henriquea Carneira Filha u 21. minuti, da bi prije odlaska na odmor, tačnije u 37. minuti poravnao veznjak Julien Gorius. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U utakmici između Eupena i Lokerena postignuto je čak šest golova i to svi su završili u mreži gostiju. Dvostruki strijelac u ovom susretu je bio 23-godišnji Sarajlija, defanzivac Ervin Zukanović. Prvi gol je postigao u 11. minuti, a drugi samo deset minuta kasnije.

Golijadu su nastavili Kevin Vandenbergh u 33. minuti, te Matthias Lepiller koji je na posudbio iz talijanske Fiorentine dvije minute kasnije. Rezultatom 4:0 se otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremana, tačnije u 49. minuti Danijel Miličević postiže pogodak, da bi u 64. minuti svojim drugim golom Kevin Vandenbergh postavio konačan rezultat utakmice, 6:0.

U ostalim utakmicama, Lokeren je savladao 1:2 Charleroi. Golove za goste su postigli defanzivac Sepp De Roover u 11. minuti, te Hrvat Ivan Leko u 61. minuti. Jedini gol za domaćine je postigao Vuorinen u 30. minuti.

Gent je na svom Jules Ottenstadionu sa 2:0 savladao Kortrijk, a oba gola su postignuta u drugom poluvremenu. Prvo je mrežu gostiju zatresao reprezentativac Costa Rice, Randall Azofeifa u 61. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Belgijanac marokanskih korjena, Yassine El Ghanassy postavio konačar rezultat utakmice.

Germinal je na svom Olympisch stadionu remizirao sa Lierseom 1:1. Nije baš dobro krenulo za domaćine jer je već u 5. minuti iskusni Kanađanin, Tomasz Radzinski doveo goste u vodstvo. Međutim, Brazilac Juniro Negrao izjednačuje rezultat u 30. minuti, koji se do kraja utakmice nije mijenjao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.