Remi na Koševu i Grbavici

Prvi finalni susreti prvenstva BiH za kadete i juniore

Remi na Koševu i Grbavici

Finalni susreti za prvaka naše zemlje u sezoni 2008/2009 za juniore i kadete odigrani su večeras na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" i na Grbavici.

Na Koševu su juniori sarajeva i Čelika u izvanrednoj utakmici odigrali 3:3. Zeničani su vodili nakon prvog poluvremena sa 1:0, pogotkom Aldin Šišića u 18. minuti. U nastavku je već u 53. minuti Haris Dilaver iskoristio pometnju u odbrani bordo tima i povećao na 2:0. U 61. i 63. minuti Dalibor Pandža je sa dva pogotka vratio bordo tim u egal, a onda još jedna kreška odbrane bordo tima i u 78. minuti Haris Dilaver je drugim pogotkomdoveo Zeničane u vosdstvo od 3:2. Kada se mislilo da će Zeničani sa pobjedom otići kući Edin Šeko je u posljednjim trenutcima susreta poravnao rezultat za konačnih 3:3. Sarajevo je igralo dosta dobro ali katastrofalne greške u odbrani iskusna i solidna momčad iz Zenice je kažnjavala i na kraju je možda nijeriješen rezultat i najrelniji. Sudijska trojka na čelu sa Novom Panićem odlično je vodila ovaj susret.

Prva finalna utakmica u konkurenciji kadeta između Željezničara i Širokog brijega završena je bez golova 0:0. Revanš susret u konkurenciji kadeta igra se u četvrtak 18.06. na stadionu "Pecara" sa početkom u 18 sati, dok je revanmš utakmica kod juniora na programu dan kasnije u petak 19.06. u 20 sati na Bilinom Polju.

 
SARAJEVO: SARAJEVO - ČELIK   3:3  (0:1)
 
Olimpijski stadion "Asim Ferhatović" - Hase, Gledalaca 500. Sudija: Novo Panić (Doboj), asistenti: Željko Marić (Doboj) i Jovan Kajtez (Modriča).   Delegat: Muharem Kurić (Donji Vakuf). Strijelci: 0:1 - Šišić (18), 0:2 - Dilaver (63), 1:2 - Pandža (61), 2:2 - Pandža (63), 2:3 - Dilaver (78), 3:3 - Šeko (90). Žuti kartoni: Kadić, Čomor, K. Handžić, Dupovac (Sarajevo), Dilaver, Dedić (Čelik).

SARAJEVO: Avdibegović, Dupovac, Kadić (od 58. Trebinjac), A. Handžić (od 58. Nuhić), Alihodžić, Čomor, Krak (od 24. Šeko), K. Handžić, Pandža, Šehović (od 82: Kolar), Čampara (od 46. Muhić). Trener: Muhidin Teskeredžić.
ČELIK: Hinović, Bošnjak (od 66. Aganović), Anđelić, Alić (od 69. Adilović), Muslić, Ščetić, Dilaver, Dedić, Arnaut (od 88. Škoro), Duvnjak, Šišić. Trener: Amir Smriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.