Remi na Koševu, Radnik putuje kući sa velikim bodom

Sarajevo sve dalje od vrha

Remi na Koševu, Radnik putuje kući sa velikim bodom

Sarajevo i Radnik su u 20. kolu Premijer lige BiH remizirali odigravši 0:0, čime mnogo zadovoljniji mogu biti gosti iz Bijeljine.

Sarajevo je već u 2. minuti imalo dobru priliku za vodstvo. Ahmetović je pobjegao odbrani, ali je golman Radnika dobro intervenisao. U 10. minuti, Adukor je bio u idealnoj poziciji da postigne pogodak ali se nije najbolje snašao pred golom Radnika iako je bio udaljen svega nekoliko metara.

Uslijedio je miran period utakmice sve do finiša prvog poluvremena, kada je Radnik imao dvije odlične prilike. Prvo je u 38. minuti Martinovićev udarac glavom sa pet metara odbranio Pavlović, da bi svega minutu nakon toga golman bordo tima još jednom spasio svoju ekipu. Potom je zaprijetio i Halilović, ali nije bilo veće opasnosti po goste iz Bijeljine.

Odmah na startu drugog poluvremena Velkoski je promašio veliku priliku za vodstvo Sarajeva, a onda u narednih 20-ak minuta nije bilo ničega vrijednog pretjeranog pomena. Uzbuđenja su počela u 67. minuti kada je Franić šutirao sa tri metra, a Stanojević fantastično intervenisao i spasio svoj gol.

Tri minute kasnije, Đurić je dobro šutirao ali se još jednom ispriječio Pavlović, koji je bio najzaslužniji što bordo tim nije bio u rezultatskom zaostatku. U 75. minuti šansa utakmice za Sarajevo, a pomalo je nevjerovatno šta u gol nije uspio pretvoriti Hebibović. Na kraju je pogodio samo prečku.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, pa su Sarajevo i Radnik podijelili bodove što se nije svidjelo domaćim navijačima na Koševu, koji su bili uz svoj klub po izuzetno niskoj temperaturi. Sarajevo je meč završilo sa desetoricom igrača u polju nakon isključenja Adukora u 89. minuti zbog drugog žutog kartona.

Sarajevo ostaje na četvrtom mjestu ali sada već debelo zaostaje za prvoplasiranim Željezničarom (-11), drugoplasiranim Zrinjskim (-10), pa i trećeplasiranim Širokim Brijegom (-5). Radnik čuva šesto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka i nada se da će tu i ostati nakon završetka 22. kola, a ovaj bod bi im mogao biti od velikog značaja.

Premijer liga, 20. kolo:

Sarajevo - Radnik 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Kuzmanović, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Adukor, Halilović

Radnik: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Sušić, Beširević, Mekić, Zec, Peco, Hadžić, Đurić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti