Remi Napolija i Udinesea
Quagliarela, postigao drugi gol za goste iz Udina

Seria «A» - 22. kolo

Remi Napolija i Udinesea

U prvoj utakmici 22. kola Serie «A» večeras su bodove podijelili Napoli i Udinese. Iako su domaći vodili sa 2:0, gosti su se vratili u meč i osvojili bod.
U prvom poluvremenu viđena su sva četiri pogotka. Poveo je Napoli u 24. minutu golom Lavezzija, a tri kasnije bilo je 2:0. U strijelce se upisao Hamsk.

Međutim, tada ekipa iz Udina preuzima inicijativu na terenu. Plod takve igre bio je penal u 32. minutu za «crno-bijele». Siguran realizator najstrožije kazne bio je Di Natale. Konačnih 2:2 na semaforu je pisalo, ispostavilo, u sudijskom vremenu prvog dijela igre. Bod Udineseu donio je Quagliarela.   
Večeras još igraju Juventus – Cagliari, a ostali susreti 22. kolo su sutra.

Trenutni poredak na tabeli: Inter 49 bodova, Juventus 43, Milan 41, Genoa 37, Roma
36, Fiorentina 35, Napoli 34, Palermo 32, Cagliari 31, Lazio 31, Atalanta 27, Udinese 27, Catania 26, Siena 25, Sampdoria 23, Bologna 22, Lecce 19, Torino 17, Chievo 17, Reggina 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.