Remi Olympiakosa i PAO-a, poraz AEKA-a razbijesnio navijače

Navijači AEK-a bijesni zbog ispadanja utrčali na teren

Remi Olympiakosa i PAO-a, poraz AEKA-a razbijesnio navijače

A. Haznadarević

U grčkoj Super ligi je danas odigrano svih osam susreta pretposljednjeg 29. kola, među kojima su najubjedljivije pobjede ostvarili Veria i Aris, dok je derbi Olympiakosa i Panathinaikosa završen remijem 1:1.

S obzirom na to da je samo još jedno kolo preostalo, slika raspleta je pilično jasna, pa je tako Kerkyra siguran putnik u donji rang takmičenja, dok je AEK drugi kandidat za ispadanje. 

 

Upravo je AEK danas poražen od Panthrakikosa na svom terenu rezultatom 1:0 i to autogolom Bougaidisa u 87. minutu. Upravo je ovo razbijesnilo domaće navijače koji su utrčali u teren, te tako onemogućili da se odigraju i posljednje tri minuta utakmice.

 

S druge strane novi prvak je Olympiakos, koji kolo pred kraj ima sjajna 74 boda, dok prvi pratilac PAOK ima tek 59 bodova. Olympiakos je danas odigrao neriješeno derbi meč sa Panathinaikosom rezultatom 1:1.

 

Kompletni rezultati 29. kola grčke Super lige:

Aris - Asteras 5:1

Giannina - Kerkyra 1:0

Levadiakos - PAOK 0:1

OFI Crete - Atromitos 2:2

Olympiakos - Panathinaikos 1:1

Panionios - Xanthi 3:3

Varia - Platanias 5:0

AEK - Panthrakikos 0:1 (Prekinuto u 87. minutu)

Potražite više informacija na temu Super League:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.