Remi "Pijetlova" i "Topnika"

Remi "Pijetlova" i "Topnika"

Adnan Beganović
Teme:

Prije nekoliko trenutaka u okviru 25. kola Premiershipa završen je veliki londonski derbi između Tottenhama i Arsenala koji je završila bez golova. Utakmica je bila sjajna za gledati, ali za ocjenu 10 nedostajali su pogotci.

Prvo poluvrijeme susreta proteklo je u blagoj dominaciji fudbalera Tottenhama. "Pijetlovi "su imali nekoliko dobrih prilika ali ih nisu uspjeli iskoristiti. Arsenal je u samo nekoliko minuta ostao bez povrijeđenog Adebayora, koji je u 35. minuti istegao ložu i Emanuela Ebouea, koji je u 37. minuti nakon jednog nesportskog starta nad Modrićem zaradio drugi žuti karton.

Drugo poluvrijeme Tootenham je krenuo u veliku ofanzivu. U 57. minuti susreta, pojačanje pijetlova, Robbie Keane, je nakon sjajnog centaršuta Lenona promašio veliku šansu.

Do kraja susreta bilo je velikih prilika sa obje strane ali mreže su ostale netaknute. Najveću priliku propustio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić u 92. minuti kada je sam izbio pred golmana Arsenala ali nije uspio poentirati. Ova podjela bodova ne odgovara niti jednoj momčadi jer Arsenal gubi priključak za Ligu prvaka, dok Tottenham iz kola u kolo ugrožava svoju poziciju i nastave li sa ovako lošim igrama, teško da će sačuvati Premierligaški status.

Iako su gotovo sat vremena igrali sa igračem više, fudbaleri Tottenhama nisu uspjeli prekinuti crni niz koji traje 10 godina i ubilježiti pobjedu protiv gradskog rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

25. kolo Premiershipa:
Tottenham – Arsenal 0:0

Poredak: Liverpool 54 (-1), Manchester 53 (-2), Aston Villa 51, Chelsea 49, Arsenal 44, Everton 40, Wigan 34...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.