Remi posrnulih velikana u Torinu

Selekcije Italije i Holandije odigrale zanimljiv prijateljski susret

Remi posrnulih velikana u Torinu

Dok se najbolje svjetske reprezentacije pripremaju za Mundijal, Italija i Holandija pokušavaju pronaći dobitne formule za budućnost pošto nijedna od ovih selekcija neće nastupati na turniru u Rusiji. 

Večeras su upravo reprezentacije Italije i Holandije odigrale prijateljski duel u Torinu, a na kraju je sudar ove dvije selekcije završen remijem, 1:1.

Italija je bila puno bolji rival pred svojim navijačima većim dijelom susreta, a Belotti je mrežu Holanđana zatresao već u trećoj minuti, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

Opasno su domaći zaprijetili preko Belottija i u 32. minuti, ali je njegov pokušaj odbranio Cillesen, dok je Verdi minutu kasnije bio neprecizan iz obećavajuće pozicije.

Verdi je bio opasan po gol Holandije i u 44. minuti susreta, ali je Cillesen sjajno reagovao pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Holanđani su prvi put ozbiljno zaprijetili golu Italije u 60. minuti kada je Vilhena šutirao preko gola, da bi Depay uputio solidan udarac glavom pet minuta kasnije, ali je Perin bio na visini zadatka.

Samo dvije minute nakon pokušaja Memphisa Depaya sjajna kontra Italije koju Simone Zaza kruniše golom za vostvo Azzurra od 1:0.

Ubrzo, međutim, Italija ostaje sa igračem manje pošto Criscito kao zadnji igrač odbrane pravi prekršaj nad Babelom.

Holanđani su u finišu susreta krenuli po izjednačenje, a do gola su uspjeli doći u 88. minuti kada je Nathan Ake odlično reagovao nakon centaršuta Berghuisa i postavio konačnih 1:1.

Treba dodati i da je na ovoj utakmici kapitensku traku nosio Lorenzo Insigne, koji ujedno danas slavi svoj 27 rođendan. Insigne je tako postao prvi fudbaler Napolija kojem je pripala čast da bude kapiten reprezentacije Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi