Remi PSV-a i Atletico Madrida, odluka pada u revanšu

Meč završen bez golova

Remi PSV-a i Atletico Madrida, odluka pada u revanšu

Ekipe PSV Eindhovena i Atletico Madrida odigrali su veoma nezanimljiv prvi meč osmine finala Lige šampiona koji je završen bez golova 0:0.

Iz utakmice vrijedi izdvojiti tek nekoliko prilika koje su navijačima na Phillips Areni mogli vidjeti, a prvi su zaprijetili gosti i to preko Kokea. 

Španac je sa ruba šesnaesterca šutirao pod prečku, ali je njegov udarac je sjajno odbranio golman domaćih Jeroen Zoet. Na sljedeću šansu gosti su čekali do 30. minuti kada je Antointe Griezmann imao veliku priliku ali je šutirao direktno u golmana.

Domaći su dvije minute nakon toga zaprijetili preko Proppera, ali je njegov udarac sjajno odbranio Jan Oblak.

Jedina zanimljiva situacija u nastavku meča desila se u 68. minuti kada je Gaston Pereiro dobio drugi žuti karton, odnosno crveni pa je ekipa PSV-a do kraja meča morali sa čovjekom manje izdržati napade gostiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oni su to i uspjeli, pa će u Madrid ići sa koliko toliko povoljnih 0:0 i pokušati osigurati plasman u narednu rundu takmičenja, iako je Atletico ipak veliki favorit.

PSV Eindhoven-Atletico Madrid 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi