Remi Šibenika, Duro i Dajić strijelci

HNL, 2. kolo

Remi Šibenika, Duro i Dajić strijelci

Adnan Beganović

Večeras su odigrana četiri susreta 2. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva. U nama najzanimljivijem susretu Šibenik i Osijek su remizirali (2:2), a strijelci za klub iz Krešimirovog grada bili su naši internacionalci Samir Duro i Jusuf Dajić.

Domaći Šibenik i Osijek odigrali su veoma dobru utakmicu na Šubičevcu i neriješen rezultat na kraju je i najrealniji ishod. Momčad sa Šubičevca došla je u vodstvo već u 13. minuti preko Dure, a u 40. Dajić je pogodio za sigurnih 2:0. Međutim, gosti iz Osijeka strpljivom igrom uspjeli su izjednačiti. Smanjili su u 53. minuti preko Nikšića, a isti igrač postiže pogodak u sudijskoj nadoknadi vremena za konačnih 2.2.

Dinamo je nastavio sa golijadom i u 2. kolu hrvatskog fudbalskog prvenstva. Ovaj put zagrebački Modri sa 4 gola u mreži ispratili su kući Međimurje. Strijelci za aktuelnog prvaka Hrvatske bili su Kramarić u 15. i 53., te Slepička u 58. i Papadopulos u 80. minuti.

U duelu novih prvoligaša, Istre i Lokomotive, domaćin iz Pule slavio je s 3:1. Strijelci za prvu pobjedu izabranika Elvisa Scorije bili su Šehić u 59. i 68., te Traore u 84., dok je za Lokomotivu pogodio Bule u 73. minuti susreta.

Jedinu utakmicu bez golova odigrali su Karlovac i Croatija iz Sesveta. Karlovac je tokom svih 90 minuta bio bolji, ali i gosti su imali svoje prilike, pa podjela bodova je najrealniji ishod.

HNL, 2. kolo:
Dinamo – Međimurje 4:0
Istra – Lokomotiva 3:1
Šibenik – Osijek 2:2
Karlovac – Croatia 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti