Remi Spartaka, Zahiroviću 90 minuta

Remi Spartaka, Zahiroviću 90 minuta

Midhat Šljivak

Spartak iz Nalchika ni danas nije uspio slaviti pobjedu u ruskoj Premijer ligi. Bod iz Nalchika odnio je Rostov, a susret je okončan rezultatom 2:2.

Spartak je poveo nakon pet minuta igre zahvaljujući golu koji je postigao Semen Fomin, da bi gosti iz Rostova do izjednačenja stigli u 22. minuti. Dosuđen je jedanaesterac, a siguran izvođač je bio Hector Bracamonte za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Nastavak susreta donio je dosta uzbuđenja. Postignuta su dva gola, ali su bila i dva crvena kartona.

Fudbaler Spartaka Alexey Aravin je u samo pet minuta dobio dva žuta kartona, te je u 63. minuti morao ranie pod tuš, a samo pet minuta po isključenu gosti su stigli do vodstva. Aleksandr Gatskan je pogodio za vodstvo Rostova od 2:1.

Iako sa igračem manje tim iz Nalchika je stigao do izjednačenja. Ovog puta dosuđen je penal za njih, a uspješan ralizator najstrožije kazne bio je Roman Kontsedalov za izjednačenje rezultata na 2:2.

Gosti su u 89. minuti dobili crveni karton, nakon što je Smolnikov zaradio drugi žuti karton. Ipak, u preostalom dijelu utakmice promjene rezultata nije bilo, te su oba tim osvojila po bod.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović odigrao je kompletan susret za tim Spartaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti