Remi Srbije i Poljske

Orlovi i dalje imaju šanse za plasman na EP

Remi Srbije i Poljske

D. Vejo

Rukometna reprezentacija Srbije remizirala je večeras sa Poljskom rezultatom 34:34 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj naredne godine.

Borba Orlova za odlazak na kontinentalnu smotru u Hrvatsku, trajaće do posljednjeg kola. 

Domaćin je nakon pet minuta imao prednost od 2:0, no, gosti su se veoma brzo vratili u susret i tako stigli do egala. Izjednačena borba trajala je sve do isteka prvih pola sata utakmice, kada je na semaforu u Čairu stajalo 19:19.

Nakon predaha, Poljaci su zaigrali dosta kvalitetnije, a Srbija je bila ta koja je jurila prednost.

Istu, domaćin je uspio da stigne do pred sam kraj susreta. Imali su Orlovi šansu da stignu i do čitavog plijena, ali Petar Nenadić nije imao sreće, jer njegov šut brani večeras raspoloženi golman Poljske Kornecki.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nenadić sa devet postignutih golova, dok su kod gostiju najbolji učinak ostvarili Pribilski i Črapkovski sa po osam datih golova.

U posljednjem kolu kvalifikacija, Srbija će gostovati Bjelorusiji u Minsku 18. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi