Remi St. Johnstonea, Jahić igrao devedeset minuta

Premiership Škotske

Remi St. Johnstonea, Jahić igrao devedeset minuta

Šestoplasirani tim na tabeli škotskog Premiershipa, St. Johnstone za koji sa uspjehom od nedavno nastupa naš Sanel Jahić, danas je remizirao na gostovanju kod Hiberniana. 

Golova nakon devedeset minuta utakmice nije bilo, iako su gosti od 30. minuta igrali sa deset igrača zbog isključenja Cregga. Zanimljivo je da je pomenuti Cregg samo minut ranije ušao u igru.

U preostala tri meča superiorni su bili domaći klubovi. Dundee United minimalnim rezultatom savladao je Ross County, a jedini pogodak na utakmici postigao je Mackay-Steven dvadeset minuta prije kraja.

Raspoloženi su danas bili fudbaleri Motherwella koji su sa 3:0 ispratili St. Mirren. Strijelci u visokom trijumfu bili su Anier dva puta odnosno Ainsworth.

Kilmarnock je do vrijednih bodova protiv Patricka došao sedamnaest minuta prije kraja pogotkom Boyda. Prethodno je za vodstvo domaćina pogodio Johnston, odnosno za izjednačenje Doolan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.