Remi Sturma i Admire, Hadžić igrao 74 minuta

Tipp 3 Bundesliga Austrije

Remi Sturma i Admire, Hadžić igrao 74 minuta

Sturm iz Graza nije opravdao ulogu favorita na gostovanju kod Admire u 22. Kolu Tipp 3 Bundeslige Austrije. 

Rezultat je nakon 90 minuta glasio 1:1, čime zadovoljniji mogu biti igrači predposljednje Admire. Thurauer je Admiru doveo u vodstvo u 72. minutu, dok je četiri minuta kasnije konačnih 1:1 postavio Schmerbock. Anel Hadžić je igrao do 74. minuta kada ga je zamijenio Djuricin. Sturm je sedmi na tabeli sa 27 bodova, dok je Admira predposljednja sa 18 bodova.

Ried je tek u finišu slomio otpor Neustaudta. Konačan rezultat glasio je 2:1, a pobjedonosni gol domaći igrači postigli su u 79. minutu preko Olive. Prethodno su gosti poveli pogotkom Kocha u četvrtom minutu, dok je izjednačio Moschi osam minuta kasnije.

U najzanimljivijoj utakmici kola Wolfsberger je na domaćem terenu porazio Innsbruck rezultatom 3:2. Vucur je goste doveo u vodstvo u 32. minutu, potom je izjednačio Zulj u 56., da bi preokret dva minuta kasnije kreirao Kerhe. Petnaest minuta prije kraja za izjednačenje je pogodio Kofler, dok je konačnih 3:2 autogolom postavio Kofler.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tipp 3 Bundesliga, 22. kolo:

Admira – Sturm 1:1 (Thurauer 72./Schmerbock 76.)
Ried – Neustadt 2:1 (Moschi 12., Oliva 79./Koch 4.)
Wolfsberger – Innsbruck 3:2 (Zulj 56., Kerhe 58., Kofler – ag 87./Vucur 32., Kofler 76.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti