Remi Sturma, novi Zmaj pogodio protiv bivšeg kluba

Bundesliga Austrije

Remi Sturma, novi Zmaj pogodio protiv bivšeg kluba

Jedan od derbija 24. kola austrijske Bundeslige danas su igrali Ried i Sturm iz Graza. Meč je okončan remijem, 2:2 što je prema prikazanom tokom devedeset minuta i najrealniji ishod. 

Nakon sedam minuta igre poveo je domaći Ried, a strijelac je bio Gartler. Igrao se 21. minut kada je stvari na početak vratio novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić. Novi Zmaj pogodio je nakon asistencije Wolfa.

U nastavku Sturm dolazi i do vodstva, a strijelac je bio Beichler nakon deset minuta igre. Gartler je svojim drugim pogotkom na utakmici u 63. minutu postavio konačnih 2:2.

Hadžić je na terenu proveo svih 90 minuta. Sturm je nakon ovog remija na šestom mjestu sa 28 bodova, dok je Ried četvrti sa 34 boda.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tipp 3 Bundesliga, 24. kolo:

Ried – Sturm Graz 2:2 (Gartler 7., 63./Hadžić 21., Beicher 55.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.