Remi u banjalučkom hrkljušu

Borac i Zrinjski podijelili bodove

Remi u banjalučkom hrkljušu

Fudbaleri Borca i Zrinjskog podijelili su bodove danas na Gradskom stadionu u Banjaluci odigravši 1:1 u meču posljednjeg kola regularnog toka Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Obzirom da se utakmica igrala u nemogućim uslovima, a sudac Vladimir Bjelica je ipak naredio da se meč odigra, treba odmah spomenuti da je svaka taktika oba trenera pala u vodu s prvim sudijskim zviždukom i da se nije moglo ni očekivati od fudbalera da odigraju dobro.

Jedina taktika koju smo vidjeli na djelu bila je "nabij-izbij", a obje ekipe su u tim okolnostima imale po nekoliko dobrih prilika. Prvi je zaprijetio Borac i to u 7. minuti kada je Veselinović šutirao preko gola. Poslije toga Zrinjski je bio nešto opasniji, ali bez većih šansi. Najbolju priliku u tom trenutku utakmice imao je u 19. minuti Veselinoć, ali njegov udarac je odbranio Trifković.

Domaći su i nakon toga zaprijetili, ali udarac Karića završava na prečki. Do kraja prvog dijela igre jedini udarac imala je ekipa gostiju, ali šut Handžića brani golman domaćih. S rezultatom 0:0 se i otišlo na odmor.

Obzirom da se na već katastrofalnom terenu igralo u prvom dijelu, taj teren je bio još gori (ako je to ikako moguće) u drugom poluvremenu, a na pojedinim dijelovima istog gotovo da se nije moglo ni trčati. U takvim okolnostima igrači oba tima su bili u gotovo nemogućoj misiji da povežu dva pasa, a da ne pričamo o nekoj uvježbanoj akciji. Minute su prolazile, a teren je bio sve gori i gori i na kraju se pretvorio u jedno veliko blatnjavo polje. Ipak, bez obzira na sve do kraja meča su viđena dva gola. Prvo je Borac poveo u 89. minuti preko Kunića, a samo dvije minute kasnije Stojkić je izjednačio na 1:1 i to je bio konačni rezultat meča.

Zrinjski je uprkos ovom kiksu ostao na prvoj poziciji jer ima bolji međusobni omjer od Željezničara, a trenutno obje ekipe imaju po 50 osvojenih bodova. S druge strane, Borac je regularni dio završio na 8. poziciji sa 26 osvojenih bodova i na proljeće će igrati Ligu za opstanak.

Borac - Zrinjski 1:1

BORAC: Savatović, Bunić, Lučić, Ojdanić, Karić, Kunić, Radulović, Žeravica, Danilović, Janičić, Veselinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Trifković, Galić, Barišić, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Hairilahović, Jakovljević, Filipović, Bilbija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti