Remi u Gradskom vrtu u derbiju začelja HNL-a

Osijek i Dragovojac remizirali

Remi u Gradskom vrtu u derbiju začelja HNL-a

U prvoj utakmici 18. kola i derbiju začelja HNL-a bodove su u Gradskom vrtu u Osijeku podijelili Osijek i Hrvatski dragovoljac. 

Gosti su poveli u 59. Minuti, Jačinović je uposlio Sivonjića, a najiskusniiji igrač gostiju loptu je poslao pored istrčalog golmana Mikulića u nebranjeni dio domaćeg gola.

Dragovoljci su mogli čak i povećati prednost kada je sjajan udarac Bačelića-Grgića sa 18 metara završio na prečki. Osječani iskoristili svoju priliku i vratili se u utakmicu u 79. minuti.

Škorić je prihvatio odbijanac gostujuće odbrane i pošao nekoliko koraka iskosa s desna ka gostujućem golu. Odlučnim je to koracima učinio, a onda iz neposredne blizine snažnim udarcem nisko po klizavoj travi savladao golmana Čovića.

Do kraja utakmice Ljubojević je promašio stopostotnu priliku da osigura domaćinu pobjedu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.