Remi u Salzburgu, Rijeka ima lijepu priliku za Playoff LP
Foto: EPA

Odluka o pobjedniku pada na Rujevici

Remi u Salzburgu, Rijeka ima lijepu priliku za Playoff LP

Red Bull Salzburg i Rijeka su večeras na RB Areni odigrali prvi meč 3. pretkola Lige prvaka u kojem nije bilo pobjednika (1:1).

Rijeka je dobro počela utakmicu i stvorila je nekoliko prilika u ranoj fazi susreta, a do vodstva je stigla u 30. minuti. Ristovski je lijepo proigrao Gavranovića, a bivši reprezentativac Švicarske glavom pogodio za veliko vodstvo hrvatskog prvaka od 1:0.

To je bio rezultat prvog poluvremena i Riječani su na odmor otišli i više nego zadovoljni postignutim, ali u nastavku nisu dugo izdržali.

Već u 49. minuti, Hwang Hee-Chan je realizovao jedan dobar kontranapad Salzburga i matirao Slugu za poravnanje rezultata na 1:1.

Do kraja utakmice, Salzburg je mogao do potpunog preokreta i to u 72. minuti kada je Munas Dabbur šutirao pored gola iz dobre pozicije. Do kraja je ostalo 1:1 i pitanje putnika u Playoff Lige prvaka će se svakako rješavati u revanšu na Rujevici, ali se može reći da je u blagoj prednosti hrvatski tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Rijeku je od prve minute nastupio bivši bh. reprezentativac i povratnik u ovaj klub Zoran Kvržić, koji je na terenu proveo 73 minute.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi