Remi u slovenskom derbiju, Tomić igrač utakmice
FOTO: Sio1NET

Bez pogodaka u duelu Olimpije i Maribora

Remi u slovenskom derbiju, Tomić igrač utakmice

S. Mlaćo

U derbi susretu 7. kola Prve lige Slovenije sinoć su snage odmjerili Olimpija Ljubljana i Maribor.

Mreže se nisu tresle, ali i pored toga publika je mogla vidjeti kvalitetan meč.

Svih 90 minuta u dresu Olimpije upisao je vezista Tomislav Tomić (26), koji je ujedno proglašen igračem utakmice. Tomić se sjajno snašao po dolasku iz Zrinjskog i za kratko vrijeme opravdao povjerenje čelnika kluba.

Dojučerašnji član Mladosti Doboj Kakanj Goran Brkić je priliku dobio u 83. minuti.

Na drugoj strani našao se još jedan bh. internacionalac Jasmin Mešanović (25)  koji je na terenu proveo svih 90. minuta, te dobio i žuti karton.

Tomić i Mešanović su se sjajno snašli u Sloveniji, što govori i to da su Olimpija i Maribor na diobi prvog mjesta sa 17 osvojenih bodova. Maribor je favorit za naslov prvaka, ali sigurno se Olimpija neće lako predati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi