Remi u Ugljeviku: Aktuelni prvak nije uspio savladati fenjeraša

Zvijezda izvukla bod

Remi u Ugljeviku: Aktuelni prvak nije uspio savladati fenjeraša

E. Škorić

Nogometaši Zvijezde 09 uspjeli su da zaustave FK Sarajevo i meč aktuelnog prvaka i posljednjeplasirane momčadi lige završen je bez pobjednika (1:1)

Nakon poraza od Željezničara na Koševu, Sarajevo je priredilo navijačima novo razočarenje i to u gostima kod posljednjeplasirane ekipe lige. Osvojen je bod, no naravno da su na Koševu željeli isključivo tri boda.

Na samom startu meča imali su gosti šansu, ali udarac Guzine sjajno brani mladi golman Manojlović.

Uslijedio je potom miran period igre, bez pravih šansi, mada je Sarajevo djelovalo opasnije i konkretnije u svojim napadima.

Mogla je i Zvijezda do gola u 33. minuti, ali je Stjepanović oklijevao i na kraju mu je udarac izblokiran. Nakon kornera je pokušao i Đelmić, ali se rezultat nije mijenjao.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao i slaba predstava završenaje bez golova, ali nastavak donosi uzbuđenja.

Samo četiri minute u nastavku bile su domaćima potrebne da dođu do gola. Ognjen Đelmić je lijepo pogodio i šokirao Sarajlije. Nakon tog gola očekivano uslijedili su napadi bordo tima, a najbolju šansu propušta AHmetović.

Napadi Sarajeva urodili su plodom u 77. minuti. Handžić je izborio penal, a Ahmetović zabio za 1:1. Domaći su žestoko protestovali, smatrali su da je Handžić prelako pao i da penal nije trebao da bude dosuđen.

Protesti su bili uzaludni, a do kraja se mreže više nisu tresle, pa su timovi podijelili bodove.

Sarajevo se vraća na prvo mjesto s 36 bodova, no ukoliko Željo danas osvoji bod ili pobijedi Velež na Grbavici, preuzeće opet lidersku poziciju i može da osvoji jesenju titulu.

Posljednjeplasiranoj Zvijezdi ovaj bod neće previše pomoći, jer sada za ekipama iz "mirne luke" zaostaje devet bodova.

Zvijezda - Sarajevo 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Manojlović, Augusto, Blagojević, Predragović, Đelmić, Tojčić, Babić, Stjepanović, Živković, Benović, Vojinović.

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Milanović, Đokanović, Guzina, Kurdić, Dupovac, Oremuš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dragonicas
Korak nakon uklizavanja, pa pad, i to je " jedanaesterac"
11 15
Disha
Jos im nateze sudija penal,..hahahahaha
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi