Remi Valencije i Seville na Mestalli

LaLiga, 11. kolo

Remi Valencije i Seville na Mestalli

Odigrana su još dva meča 11. kola španske LaLige, a dosta pažnje privlačio je duel na Mestalli gdje su snage odmjerili Valencia i Sevilla. Ova utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1.

Prva veća šansa je viđena u 20. minuti kada je Kang Lee pokušao, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Na gol se pak čekalo do sudijske nadoknade prvog poluvremena. Gosti su odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Fernando proigrao Ocamposa koji je sa vrha kaznenog prostora pogodio za 0:1.

Vodstvom Seville se otišlo na odmor, da bi odmah na otvaranju drugog poluvremena Valencia zaprijetila preko Gomeza. Ipak, golman gostiju je sjajno odbranio njegov udarac.

Zatresla se mreža gola Seville u 77. minuti, ali je pogodak Manua Valleja poništen zbog ofsajda.

Međutim, četiri minute kasnije su Šišmiši stigli do poravnanja. Parejo je ubacio iz slobodnjaka, a Sobrino sjajno skočio i pogodio za konačnih 1:1.

Valencia je sada na 14 bodova i nalazi se na 10. poziciji, dok je Sevilla četvrta sa 20 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U istom terminu kao i meč Valencia - Sevilla odigran je i duel Real Sociedada i Levantea. Levante je bio uspješniji, slavio je pobjedu od 1:2 i odnio čitav plijen iz San Sebastiana.

Za Levante su pogađali Bardhi u 24. i Mayoral u 40. minuti, dok je jedini gol za Sociedad postigao Willian Jose u 48. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi