Remi Valladolida i Levantea na stadionu José Zorrilla

Primera, 25. kolo

Remi Valladolida i Levantea na stadionu José Zorrilla

Susret između Valladolida i Levante, koji je otvorio 25. kolo španske Primere, okončan je sa miroljubivih 1:1.

Utakmicu su nešto bolje otvorili gosti, a u 25. minuti Casadesus nakon asistencija Austrijanca Ivanschitza pogađa za vodstvo Levante od 1:0. Nekadašnji fudbaler Mainza sjajno je iz slobodnog udarca centrirao na drugu stativu gdje je Casadesus bio najviši u skoku, te udarcem glavom loptu posprema u mrežu nemoćnog Marina.

Do kraja prvih 45 minuta bilo je poluprilika na obje strane, ali je na pauzu gostujući sastav otišao sa jednim golom prednosti.

Istu nisu uspjeli održati dugo u drugom dijelu igre. Sedam minuta u nastavku bilo je dovoljno domaćim fudbalerima da stignu do izjednačenja, a pogodio je Guerra na asistenciju albanskog reprezentativca Valdeta Rame nakon velike gužve u kaznenom prostoru gostiju.

U preostalih skoro 40 minute obje ekipe su bezuspješno nastojale postići gol koji će im donijeti nova tri boda, ali su do kraja mreže mirovale pa su se oba tima morala zadovoljiti podjelom bodova, koja je i najpravedniji ishod ovoga susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 25. kolo:
Valladolid – Levante 1:1 (Guerra 52 / Casadesus 25) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.