Remi Veleža i Širokog Brijega u Tomislavgradu

Prijateljski duel premijerligaša

Remi Veleža i Širokog Brijega u Tomislavgradu

Danas su u Tomislavgradu ekipe Veleža i Širokog Brijega odmjerile snage u prijateljskom duelu odigranom u okviru priprema za novu sezonu.

Ne može se reći da je ritam igre u prvom dijelu bio slab, ali nije viđeno previše uzbuđenja. Čini se da su se oba trenera odlučila na isprobavanje taktičkih zamisli.

Velež je ipak u prvom poluvremenu bio nešto konkretniji i imao izglednije situacije pred protivničkim golom.

Najbolju priliku Rođeni su imali u 19. minuti nakon što je Ćivić dugom loptom izbacio Brandaa, ali je šut Brazilca ipak otišao pored gola.

Velež je u 34. minuti imao slobodnjak u odličnoj poziciji, na 20-ak metara od gola, ali je Ćivić loše šutirao, pa je ova prilika propala.

Nekoliko minuta kasnije u dobroj poziciji se našao Vehabović, ali je sa vrha kaznenog prostora šutirao neprecizno ka golu Širokog.

Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0, da bi nastavak bio otvoren pokušajem Cvijanovića kojeg je odbranio golman Širokog Miškić.

Treba dodati da su treneri u drugom poluvremenu napravili veliki broj izmjena.

Široki je najbolju šansu imao u 50. minuti kada je Čuljak zamalo savladao golmana Veleža svojim pokušajem ubacivanja. Ipak, i prečka je ovaj put bila na strani Veleža.

Tim sa Pecare je na otvaranju drugog poluvremena ostao bez jednog od svojih najboljih igrača, Branimira Cipetića, koji je zbog povrede morao napustiti igru.

U 60. minuti je novi napadač Veleža Fejsal Mulić imao dobru šansu, ali je Miškić bio na visini zadatka, a stameni Pazarac je u 79. minuti okušao svoj udarac i iz slobodnjaka. Bio je to silovit pokušaj, ali je Miškić ponovo bio spreman.

Vrijedi spomenuti i pokušaj Radeljića glavom prema golu Veleža iz 75. minute. Ipak, lopte je otišla malo pored gola.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je u Tomislavgradu viđen remi bez golova.

Prijateljski susret:

Velež - Široki Brijeg 0:0

Startne postave:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Ćivić, Cheshmedjiev, Zvonić, Čosić, Radovac, Osmić, Pršeš, Vehabović,Brandao, Cvijanović.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Radeljić, Brekalo, Stanić, Marić, Jović, Ćorić, Pervan, Jurić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Bravo Vrapcici
4 9
Mazi
Čudi me da se nisu nožili kako ulaze u play-off za ligu šampiona ...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti