Remi Veleža i Slobode u prijateljskom meču

Mreže mirovale

Remi Veleža i Slobode u prijateljskom meču

E. Škorić

U Mostaru na stadionu Rođeni Velež i Sloboda odigrali su prijateljski meč, ali nije bilo pogodaka (0:0).

Velež je novi - stari premijerligaš i već izvjesno vrijeme se priprema za ono što sljeduje u elitnom rangu bh. nogometa, dok je Sloboda uz dosta promjena također u pripremnoj fazi. S obzirom da se bližimo početku prvenstva, treneri "dotjeruju" ekipe, radi se na posljednjim uigravanjima...

Što se tiče susreta u Mostaru, odigran je po jako toplom vremenu, uslovi nisu bili idealni, a na kraju je okupljena publika ostala uskraćena za poneki pogodak.

Na startu meča Sloboda je imala šansu, ali je Buljić pucao preko gola. Tuzlaci prijete i sredinom prvog dijela, kada je Osmanović šutirao pored gola, a onda je Velež preuzeo incijativu i stvorilo nekoliko opasnih napada.

Beriša je imao veliku priliku, nije se dobro snašao, a onda u 42. minuti Vehabović pogađa stativu iz slobodnjaka za kraj prvog dijela.

Na otvaranju drugog dijela Pršeš šutira iz dobre pozicije no preko gola Bobića, zatim Brandao šutira preko gola na drugoj strani. Imao je Brandao zatim još jedan pokušaj, pa je Vehabović snažno šutirao...

Nakon prilika za domaće, Sloboda je imala šansu, pošto je Lukanović zamalo lobovao Bobića, ali Mostarci su imali dosta sreće u toj situaciji. Ristić, novajlija u timu Slobode i igrač koji je briljirao na prethodnim pripremnim mečevima, uspijeva da zatrese mrežu Veleža, ali je dosuđen ofsajd.

Ostalo je 0:0, nekako i najkorektniji rezultat kada se sve uzme u obzir, no rezultat je u ovom meču, kako to obično biva, bio u drugom planu.

Velež - Sloboda 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bogdanović - Skoko, Zvonić, Zeljković, Čivić - Ćosić - Behram, Vehabović - Cvijanović, Brandao - Berisha.

Sloboda: Lakić, Beganović, Buljić, Salihović, Ivetić, Pršeš, Yoann Martelat, Omerović, Maskimović, Livančić, Osmanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
PROTIV MRTVE SLOBODE IZGUBIŠE TRI BODA HIHIHIHIHIHIHIHIHI
0 14
chs1975mostar
pozdrav raji mostarskoj i dobronamjernima!! koji prate moje pisanje odma poslije VELEŽ-varazdin 2:0 sam napisao!! da protiv slobode danas nije rezultat u prvom planu!!vec Ce Ibro da expermentiše!! sto je i bilo danas!! VELEŽ JE bio za nijansu BOLJI!!realno 0:0 !! na utakmici se puno kombinovalo i taktiziralo!!!//Liverpool 123..kupi_lee.. AmerZE1990//((su Latini škutorski)) ne obracajte paznju na njih!! @ ove prijašnje i ZNATE VEC!! protiv zelje u subotu je geberalka!!i Ibro i osim Ce staviti najci sastav!!!ja mislim po igri da cemo zelju pobjediti 5:0!!do sad sam rekao i za siroki da cemo pobjediti i Varaždin @ protiv slobode sam vec rekao isto sto gore Pise!! LP svima a dušmanima sve najgore!! sretno VELEŽ!!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi