Remi Werdera i Milana, trica Hamburgera
Super Pipo nije zaboravio zabijati

Šesnaestina finala

Remi Werdera i Milana, trica Hamburgera

Adnan Beganović

Današnjim utakmicama šesnaestine finala kupa UEFA otvorena je evropska fudbalska proljetna sezona. Od večerašnjih utakmica treba izdvojiti remi Wedera i Milana, neočekivan poraz Sampdorije na svom terenu, te glatku pobjedu HSV-a nad Nijmegenom u Holandiji.

Werder i Milan odigrali su dobar meč u kojem na kraju više razloga za slavlje imaju "Rossoneri". Rezultat 1:1 Milanu daje velike izglede za prolaz u osminu finala.

Gosti iz Milana bolje su otvorili susret, te nakon nekoliko propuštenih prilika preko sjajnog Inzaghija u 36. minuti poveli sa 1:0. Nadu Werderu za prolaz dalje dao je Diego svojim pogotkom u 84. minuti susreta.

Hamburger SV je sjajnu formu iz njemačkog prvenstva prenio i na utakmice kupa UEFA. Njemačka momčad je protutnjala Holandijom, te pobjedom od 3:0 nad Nijmegenom praktički već osigurala prolaz dalje. Strijelci za Hamburger bili su Trochowski, Silva i Olić.

Sampdorija je nastavila sa igrama toplo – hladno. Večeras su na svom terenu priredili negativnno iznenađenje svojim vijernim navijačima. Bolji od talijanske momčadi bio je ukrajinski Metalist, koji je golom Stankeviciusa u 45. minuti ubilježio vrijednu pobjedu pred revanš susret.

Francuski Bordeaux nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi. Nakon nekoliko razočaravajući rezultata u francuskom prvenstvu, večeras su odigrali samo 0:0 sa Galatasarayem. Ovaj rezultat turskoj momčadi daje velike izglede za prolaz dalje.

Danski Aalborg je pobjedom od 3:0 nad Deportivom samo još jednom pokazao da nije slučajno prezimio u Evropi. Strijelci za dansku momčad bili su Due (2 puta), te Jakobsen iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena.

Rezultati prvih utakmica šesnaestine finala kupa UEFA:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Werder – Milan 1:1 (Diego 84' / Inzaghi 36')
Bordeaux – Galatasaray 0:0
Aalborg – Deportivo 3:0 (Due 54', 72', Jacobsen 90')
Nijmegen – Hamburger SV 0:3 (Trochowski 41', Silva 44', Olić 75')
Sampdoria – Metalist 0:1 (Stankevicius 45')

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti