Remi Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici

Premijer liga BiH, 28. kolo

Remi Željezničara i Širokog Brijega na Grbavici

Željezničar je večeras na svom terenu ugostio ekipu Širokog Brijega u okviru 28. kola Premijer lige BiH. Na kraju je duel ovih rivala na Grbavici završen najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Domaći su bili nešto agilniji, više su prijetili protivničkom golu, ali je završnica izostala.

Prvu priliku na meču imao je upravo Željeničar, ali je Mujezinovićev pokušaj završio pored gola Širokog.

Pokušavali su potom Zajmović i Krpić, da bi Široki prvi put zaprijetio u 27. minuti preko Babića, koji nije najbolje šutirao iz dobre pozicije.

U finišu prvog poluvremena je Željo imao još dvije izgledne situacije. Prvo je Zajmović pokušao uposliti Krpića, ali je odbrana gostiju dobreo reagovala, a onda se i Veselinović zamalo našao u gol šansi. Međutim, odbrana gostiju je ponovo bila na visini zadatka.

Željezničar je agresivnije ušao i u drugo poluvrijeme, imali su Plavi sa Grbavice inicijativu, a opasno su zaprijetili preko Krpića u 57. minuti, ali je njegov šut otišao pored gola.

Potom je tempo igre opao, igralo se dosta tvrdo, a onda je Šiorki u finišu nakon greške odbrane domaćih zamalo došao do gola. Stipe Jurić se našao oči u oči sa Fejzićem, ali je golman Želje odlično reagovao i spasio svoju ekipu.

Do kraja je ostalo 0:0, a treba dodati da su domaći u samom finišu tražili penal zbog igranja rukom jednog fudbalera gostiju, ali se sudija nije oglasio.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

FK Željezničar - NK Široki Brijeg 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Fejzić, Pavić, Krpić, Mujezinović, Stanić, Bogičević, Zajmović, Veselinović, Sadiković, Hajdarević, Sipović. Igrali su još: A. Zec i Osmanović.

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Petrović, Babić, Marić, Ćorluka, Kovačić, Marković, Enin. Još su igrali: Stanić, Jurić i Pamić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arsenalbih
nema stari vise tako lako bodova kuci..kurko,nema stimanja rezultata
18 0
vanja8
Iskreno,penal je bio za Želju,ali skidam kapu za skandiranje,nasem Vedranu... Svaka cast Manijaci...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi