Remi ŽNK Iskra i SFK 2000: Bugojanke hrabrom igrom do prave senzacije!

Klub koji predstavlja svijetlu tačku u svom gradu i mnogo šire

Remi ŽNK Iskra i SFK 2000: Bugojanke hrabrom igrom do prave senzacije!

S. Mlaćo

Pravu senzaciju vidjeli smo danas na stadionu u Donjem Vakufu gdje su snage u okviru 8. Kola Premijer lige za žene odmjerili ŽNK Iskra i SFK 2000 Sarajevo.

Gošće su došle kao apsolutni favorit i samo je bilo pitanje sa koliko će golova razlike slaviti, s obzirom na njihovu superiornost već dugi niz godina.

Ipak, na kraju podjela bodova. Završilo je 1:1, a oba pogotka vidjeli smo u prvom dijelu. Sarajke su povele golom Jasne Đoković u 27. minuti, a za izjednačenje pogađa Sabina Mujagić sjajnim pogotkom prije odlaska na pauzu.

U drugom poluvremenu bilo je uzbuđenja, čak i penal za gošće, no ostalo je 1:1 i domaće su mogle da slave, s obzirom da se ne dešava baš često da neko 'otkine' bod(ove) Sarajkama.

U ŽNK Iskra Bugojno su ponosni. I moraju biti. Uprkos brojnim problemima s kojima se suočavaju u svom Bugojnu, uspješno prkose svemu i ostvaruju već godinama sjajne rezultate.

Radi se o najuspješnim kolektivu u gradu Bugojna, gradu u kojem sport već godinama vode sportske analfabete koje iz dana u dan uništavaju svako dobro, a priliku tada u 'mutnom' dobijaju neznalice i klubovi koji vjerovatno ni sami ne znaju u kojem rangu nastupaju.

Do tada ŽNK Iskra ostvaruje sjajne rezultate te pokazuje da je svijetla tačka u gradu, te da zaslužuje mnogo veću pažnju.

Pohvale idu trenerici Elmi Basari te trenerima Samiru Vrbanu i Adnanu Kaltaku. Napravili su veliki uspjeh, a ovo je čak četvrti remi za Bugojanke u duelu sa SFK 2000, rekorderom po broju osvojenih titula. U ŽNK Iskra su zadovoljni kako sezona protiče, a šansu dobivaju domaće igračice uz samo dva pojačanja, dok se u sezonama 2018/19 i 2019/20 sa 13 igračica sa strane i trenericom Selmom Omerović Bugojanke nisu proslavile. Dobar rad sa mladim igračima iz vlastitog pogona te gornjovrbaske regije uz domaći trenerski kadar daje rezultate i definitivno je ovaj kolektiv na pravom putu. 

Top Komentari

user1583752673
To nade Bugojanke ponosim se vama!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi