Remić: U svakoj uktamici idemo na pobjedu

Proljeće u Prvoj ligi RS kuca na vrata

Remić: U svakoj uktamici idemo na pobjedu

D. Vejo

Proljeće stiže i u Prvu ligu Republike Srpske. Epitet najboljeg tokom zimskog perioda ponijela je ekipa Mladosti iz Velike Obarske. Sjajnim igrama, izabranici Slavoljuba Bubanje ostvarili su sjajan uspjeh. Iako samo tri boda bježe prvom pratiocu Krupi, oni ove sezone ne razmišljaju ni o čemu sem o samom vrhu tabele i novim pobjedama.

"Sa nestrpljenjem dočekujemo nastavak prvenstva. Atmosfera u timu je sjajna, svi se odlično slažemo, kolektiv je na zavidnom nivou. Pozitivno razmišljamo pred nastavak. Nadamo se što boljim rezultatima u nastavku šampionata", rekao je za SportSport.ba golman tima iz Velike Obarske, Dušan Remić.

Prvenstvo starta ovog vikenda, a fudbaleri Mladosti gostuju ekipi Borca iz Šamca.

"Imamo veoma težak susret u prvom kolu nastavka. Gostujemo ekipi Borca iz Šamca, koji su uvijek nezgodan protivnik. Ali mi idemo svaku utakmicu na pobjedu i to je ono što nas zanima. Koncentracija nam je usmjerena ka toj utakmici i zanima nas samo tri boda. Šampioni smo prvog dijela prvenstva, a nadam se da će tako biti i na kraju sezone", dodaje Remić.

Zdravstveni bilten igraće ključnu ulogu kod timove ove sezone.

"Većina igrača osjeća se dobro, zdravi smo. Malo nas je omela povreda kapitena Bajića tokom kontrolnog meča, ali glavu gore idemo dalje. Nadamo se i želimo mu brz oporavak i da se što prije priključi timu", zaključio je golman.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Dušan Remić novo je pojačanje između stativa zelenih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi