Remijem Trabzonspor zasjeo na prvu poziciju

Remijem Trabzonspor zasjeo na prvu poziciju

Na stadionu Hüseyin Avni Aker, u 2. kolu grupe B Trabzonspor i Lille su odigrali 1:1. Remije Trabzonspor je zasjeo na čelnu poziciju u grupi sa četiri osvojena boda. Gosti su došli u vodstvo preko Sowa, a domaći poravnali golom Colmana.

U prvom poluvremenu utakmice dosta izjednačena i disciplovana igra na obje strane. Tako su domaći tek jednom zaprijetili u prvom dijelu igre. U 21. minutu Didier Zakora oprobao je svoj udarac sa 20 metara, ali loptu šalje visoko preko gola.

Deset minuta minuta kasnije, sjevnula je kontra gostiju. Hazard odlično upošljava Sowa koji ulazi sam u kazneni prostor i matira Zengina za vodstvo od 1:0, rezultat kojim se i otišlo na odmor.

Nastavak utakmice donio je bolju igru na terenu. No, francuski šampion iako je imao vodstvo u drugom dijelu utakmice još otvorenije je krenuo ka golu Trabzonspora. Redale su se prilike, prvu dobru za goste imao je Pedretti, siguran je bio Zengina. Domaći su zaprijetili preko Serkan Balcia, promjene rezultat nije bilo.

Lille je nastavio sa ospjedanjem domaće gola, izgledne situacije za postizanje pogotka nisu realizovali nekoliko puta Joe Cole, zatim Sowa. Ipak, u 75. minutu penal za domaći sastav, siguran izvođač najstrožije kazne za 1:1 bio je Gustavo Colman, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti