Remy napušta Chelsea i seli u Španiju?

Na pragu neočekivanog transfera

Remy napušta Chelsea i seli u Španiju?

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Loic Remy će u samom finišu ljetnog prelaznog roka prema svemu sudeći napustiti Chelsea.

Remy je na Stamford Bridge stigao kao veliko pojačanje iz QPR-a, ali nije uspio da opravda očekivanja u ovogm klubu. Francuski fudbaler je prošlu sezonu igrao na posudbi u Crystal Palaceu, ali se nije ni tamo baš naigrao. Remy je odbijao prethodnih sezona da napusti Chelsea, no čini se da će sada morati potražiti novi klub.

Engleski mediji objavili su danas da će Remy svoju karijeru nastaviti najvjerovatnije u Španiji. Nakon što se Cagliari interesovao za 30-godišnjeg igrača u borbu za njegov potpis uključio se i Las Palmas. Španski klub je spreman da već sutra završi sve obaveze kako bi se transfer finalizirao.

Remy je najbolju sezonu u Engleskoj imao prije četiri godine kada je igrao za Newcastle, te je na 24 utakmica postigao 14 golova. Sve nakon toga i nije toliko vrijedno spomena, ali čini se da je Remy sada spreman za novi list svoje karijere i to u španskoj La Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi