Brazilski napadač stigao na Koševo!

Pojačanje za FK Sarajevo

Brazilski napadač stigao na Koševo! · Zvanično

Midhat Šljivak

Brazilac Renan Abner do Carmo de Oliveira (25) drugo je pojačanje FK Sarajevo u zimskom prijelaznom roku, potvrdio je danas tim s Koševa.

Brazilac Renan Oliveira pojačao je FK Sarajevo. Klub s Koševa danas je, kako je to SportSport.ba i najavljivao, predstavio 25-godišnjeg napadača koji stiže iz ukrajinskog Kolosa.

Ovaj fudbaler je s Bordo timom potpisao ugovor do 2025. godine i trebao bi predstavljati veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića u napadačkom dijelu tima.

Renan Oliveira je proteklih sedam mjeseci proveo u Litvaniji, na posudbi u ekipi Žalgirisa, gdje je u 29 utakmica postigao 17 golova.

To mu je donijelo i titulu najboljeg strijelca lige, a sa Žalgirisom je osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup ove zemlje.

Nakon isteka posudbe Brazilac se nije želio vratiti u Ukrajinu. Razlozi su sasvim jasni, pa je na kraju završio u FK Sarajevo i predstavljat će napadačko pojačanje.

Brazilac iza sebe ima poprilično zanimljiv fudbalski put. Karijeru je počeo u brazilskoj ekipi Sao Bernardo, a u Evropu je stigao 2017. godine.

Renan je prvo stigao u Slovačku. Posuđen je ekipi Zlate Moravce, a pored ovog tima nastupao je još na Malti za ekipe Mosta FC i San Gwann FC.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon avanture na Malti otišao je u ukrajinski Liviv, kratko je nastupao i za portugalski Gil Vicente, da bi se u septembru 2021. godine ponovo vratio u Ukrajinu, gdje je potpisao za Kolos.

Zbog rata u ovoj zemlji otišao je u Litvaniju gdje je igrao zaista dobro i ostaje nam da vidimo kako će se snaći u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ned.hz
Sretno Oliveira, dobrodošao u najbolji klub u Bosni i Hercegovini !!
11 1
pjanke.sa
Hajde Kenaneeeeee zabij gaaaaa
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi