Početak iz snova za Sarajevo u derbiju protiv Širokog

Brazilac pogodio na startu

Početak iz snova za Sarajevo u derbiju protiv Širokog

Edmir Škorić

Sarajevo je nakon samo dvije minute igre stiglo do prednosti protiv Širokog Brijega u 29. kolu remijer lige BiH.

Bordo tim želi nastaviti sjajan niz i pred svojim navijačima traži novu pobjedu kako bi se primakao cilju, a to je zadržati treće mjesto i izboriti Evropu.

Sjajno je domaći tim počeo meč, pošto se mreža gostiju tresla nakon samo dvije minute igre. Kyeremeh je loptu odao do Renana Oliveire, a Brazilac postiže sjajan gol za 1:0.

Oliveira je u formi, kao i većina igrača Sarajeva, koji imaju tri uzastopne pobjede, te su odavno bez poraza. U posljednje vrijeme igraju fantastično, a sve više navijača zbog toga dolazi da gleda domaće utakmice unatoč bojkotu.

Inače, pred početak meča počela je da pada jaka kiša, koja je nekima pokvarila planove, ali svejedno se na kraju našao pristojan broj navijača na tribinama i već sada se može reći da nisu požalili što su došli da prate Bordo tim.

Sastavi:

Oglasi

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Šerbečić, Martinović, Radović, Vrančić, Ramić, Kyeremeh, Mustafić, Ziljkić, Oliveira.

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, pranjić, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Kpan, Musa, Pejić, Lovrić, Ćavar.

Glavni sudija meča je Miloš Giogvić iz Gradiške, pomoćnici su Arnel Novalić iz Doboja i Marko Zelenika iz MOstara.

Četvrti arbitar na večerašnjem suretu je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Izjave pred derbi dali su treneri Mirza Varešanović i ivica Barbarić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Treća utakmica u samo sedam dana. Jako zahtjevan ritam. Čeka nas sada neizvjesna utakmica protiv jako dobrog i kvalitetnog protivnika. Ako se vratimo u prošlost, sve utakmice Širokog i Sarajeva bile su jako neizvjesne do samog kraja, bez obzira gdje se igra. Imamo dobar niz, želimo ga produžiti jer nas samo pobjeda drži u borbu za Evropu. Ne mislimo da ispuštamo ovo mjesto do kraja", rekao je Varešanović na press konferenciji u petak.

"Mi igramo protiv Sarajeva, a oni su jako kvalitetna ekipa i to su pokazali u proteklih nekoliko utakmica. Očekuju nas sigurno u jednom dobrom raspoloženju. Međutim, sve to za nas može biti samo jedan dodatni motiv i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu", kazao je trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Krepajte ivicini cetalji i rakomani sa sjevera!
1 0
nakopitam
DZe si adjija, jesi li krepo? HAHAHAHHAAHAH @Hadzija123
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi