Bahatost za volanom vodi mladu zvijezdu u zatvor na 10 godina
Foto - Twitter

Renan upropastio karijeru

Bahatost za volanom vodi mladu zvijezdu u zatvor na 10 godina

Midhat Šljivak

Talentovani brazilski fudbaler Renan (20) mogao bi dobiti 10 godina zatvora zbog ubistva koje je počinio.

Ovaj 20-godišnji defanzivac nedavno je skrivio stravičnu saobraćajnu nesreću. Potpuno pijan i bez vozačke dozvole sjeo je za volan, jurio je ogromnom brzinom i izgubio je kontrolu nad automobilom.

Nažalost, njegova bahatost odnijela je jedan život. Renan je skrenuo u suprutnu traku i udario je motociklistu koji je nailazio iz suprotnog smjera i nesretni čovjek je na mjestu događaja preminuo. Stradali muškarac je imao 38 godina.

Renan je odmah nakon nesreće uhapšen. Ipak, nije dugo boravio u zatvoru jer je pušten iz kauciju od 242.000 dolara. Sud je odlučio da će ovaj novac otići na račun porodice stradale žrtve.

Ipak, sud mu je odredio ograničenja koja ne smije prekršiti. Zabranjeno mu je da napušta regiju Braganca Paulista, ne smije ulaziti u barove i ići na koncerte, a kako bi se zaustavio eventualni pokušaj bijega, oduzet mu je i pasoš.

Oglasi

Odmah po saznanju za nesreću ekipa Palmeirasa je raskinula ugovor ovog fudbalera. Isto je napravio i klub s kojim je bio pod ugovorom o posudbi Bragantino i Renan će teško u budućnosti pronaći novi klub.

Njemu za ubistvo koje je počinio prijeti zatvorska kazna od 10 godina. Izvjesno je da će biti osuđen, a čeka se konačna odluka o datumu početka suđenja. On bi uskoro trebao biti određen.

Fudbaler je svjestan greške koju je napravio. Preko advokata je poručio da će pomoći porodici nastradalog motocikliste i da je tu u svako doba da im pomogne.

Elezier Pena je bio oženjen i otac dvije djevojčice. U nedjelju su mu navijači Bragantina, tima čiji je Renan bio član posljednjih nekoliko mjeseci, posvetili transparent i njegova porodica je pozvana na utakmicu.

Također, navijači Palmeirasa, gdje je 20-godišnji fudbaler proveo gotovo kompletnu karijeru, pokrenuli su akciju pomoći ovoj porodici i ovu su potezi navijačkih grupa brazilskih timova vrijedni svake pohvale.

Renan je tako zbog bahatosti i mišljenja da kao fudbaler može sve vjerovatno završio karijeru sa samo 20 godina. Teško će se izvući iz ovoga i jedna karijera završena je prije nego li je i počela.

Ovaj fudbaler je u prethodne dvije sezone odigrao 52 meča za Palmeiras s kojim je osvojio dva puta Copa Libertadores. U ovom timu je i ponikao, da bi ove godine postao član Bragantina za koji je nastupio osam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije