Portugalski trener usporedio sistem igre sa seksom: "Nekad krećemo otpozadi, nekad iz sredine"...
Foto - EPA

Abel Ferreira imao interesantan nastup

Portugalski trener usporedio sistem igre sa seksom: "Nekad krećemo otpozadi, nekad iz sredine"...

Midhat Šljivak

Portugalski stručnjak i trener brazilskog velikana Palmeirasa Abel Ferreira (43) na interesantan je način usporedio način igre svog tima s tri fudbalera na štoperskim pozicijama.

Ferreira je ovakav način igre usporedio sa seksom i tvrdi da je cilj uvijek isti.

"To je kao seks. Nekad ga imate u kuhinji, nekad u spavaćoj sobi, nekad u kupatilu, nekad u dnevnoj sobi, ali uvijek ima isti cilj", rekao je Fereira i dodao je:

"Tako je i s postavkom igre našeg tima. Nekad krećemo otpozadi, nekad iz sredine, ponekad se igra i s tri defanzivca. Samo se igrači mijenjaju, a ideja je uvijek ista. Imati protok lopte i sigurnost kada se ona izgubi", rekao je Ferreira.

Abel Ferreira je fudbalsku karijeru započeo u Penafielu, a igrao je još za Vitoriju Guimaraes, Bragu i Sporting iz Lisbanona.

Po završeku fudbalske karijere 2011. godine počeo je trenersku. Vodio je juniore i B tim Sportinga, a zatim i rezerve Brage. Dvije godine je bio i trener prvog tima Brage, radio je i za PAOK, da bi od 2020. godine preuzeo je Palmeiras.

S brazilskim velikanom osvojo je dva trofeja najboljeg tima Južne Amerike, brazilski Kup i južnoamerički Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije