Renato Sanches objasnio zašto nije potpisao za United

U posljednji trenutak izabrao Bayern

Renato Sanches objasnio zašto nije potpisao za United

E. Čaušević

Portugalski reprezentativac Renato Sanches prošlog ljeta napustio je Benficu i svoju karijeru nastavio je u dresu Bayerna.

Sanches je prošlog ljeta bio standardan u reprezentaciji Portugala koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ovaj 19-godišnji vezni fudbaler je bio na meti Manchester Uniteda i vjerovalo se da će svoju karijeru nastaviti na Old Traffordu.

Ipak, Sanches je u posljednji trenutak odlučio da će odbiti ponudu Crvenih đavola, te da će svoju karijeru nastaviti u Bayernu. Ova vijest je razočarala čelnici Manchester Uniteda koji su vjerovali da će Portugalac postati novi fudbaler ove ekipe.

Renato Sanches ove sezone nije baš standardan u ekipi Carla Ancelottija i mnogi se pitaju da li je napravio grešku što je odbio United. Portugalski fudbaler je skoro godinu dana kasnije odlučio otkriti zašto je napravio takav potez, a njegov odgovor je nasmijao navijače Uniteda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Odlučio sam se da potpišem za Bayern jer sam želio da igrao sam velikim igračima kao što su Arturo Vidal, Xabi Alonso i Thiago Alcantara", kratko je prokomentarisao ovaj 19-godišnji fudbaler.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti