Krunoslav Rendulić ima novi posao

Nakon odlaska iz Mostara

Krunoslav Rendulić ima novi posao

Esmer Oštraković

Bivši trener Zrinjskog iz Mostara, Krunoslav Rendulić, ima novi klub.

Čovjek koji je sa ekipom Zrinjskog ispisao historiju fudbala naše zemlje izlaskom u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja sada ima novi klub.

Naime, Rendulić je preuzeo trenersku palicu tima iz Azerbejdžana, a radi se o Sabahu iz Bakua.

24 odigrane utakmice u ovoj sezoni Sabah se nalazi na drugom mjestu na tabeli i ima 26 bod zaostatka za Qarabagom koji je lider.

Očekivanja od Rendulića su jasna, a to je izlazak na evropsku scenu u ovoj sezoni, što znači da mora izboriti barem treće mjesto na tabeli.

Čak sedam ekipa nalazi se u razlici od samo pet bodova, te je jasno da će Rendulić morati krenuti sa pobjedama što je prime moguće.

Do kraja sezone ima još 12 utakmica, što je sasvim dovoljno vremena da preokrene sezonu.

Rendulić je klupu Zrinjskog napustio u novembru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi