Adrian Mutu nikada neće oprostiti Neftčiju ono što mu je napravio dok je bo na majčinoj sahrani

I to se događa

Adrian Mutu nikada neće oprostiti Neftčiju ono što mu je napravio dok je bo na majčinoj sahrani

Edmir Škorić

Legendarni rumunski napadač vodio je ekipu Neftčija, no više nije trener Azerbejdžanaca. U tome nema ništa loše, klubovi i treneri se često sastaju i rastaju, ali čini se da je Adrian Mutu na jako surov način saznao istinu.

Adrian Mutu se vratio u Rumuniju kako bi na Badnjak ispratio svoju voljenu majku na drugi svijet. Dok je bio na njenoj sahrani, dobio je poziv preko kojeg su mu javili da je otpušten.

Rumun je vodio Neftči Baku, jednu od najvećih ekipa u Azerbejdžanu, mjesecima, čak i protiv Željezničara u pretkolima evropskih takmičenja, ali je zbog loših rezultata u posljednje vrijeme smijenjen.

Odluka mu je saopštenja dok se nalazio na majčinoj sahrani i to nedugo nakon što je sa Neftčijem ostvario pobjedu protiv Kepeza (2:0).

Ipak, klub iz Azerbejdžana je na kraju shvatio šta je napravio, pa je uz objavu da je smijenjen, Mutuu izrazio saučešće.

Oglasi

"Zahvaljujemo Adrianu Mutu na saradnji i marljivom radu i želimo mu puno uspjeha u daljnjim nastojanjima, ujedno izražavamo najdublju sućut zbog smrti njegove majke", stoji u priopćenju kluba, trenutno trećeg na tabeli s 13 bodova od vrha koji zauzima Qarabag.

Umjesto Mutua stigao crnogorski stručnjak

Mutu, 44 godine, stigao je ljetos na oduševljenje navijača, a klub se odlučio sada dati šansu Crnogorcu Miodragu Bojoviću.

Mutu je imao veliku karijeru kao fudbaler iako ju je isprljao kokainskim skandalom. U svom najboljem periodu karijere nosio je dresove Parme, Chelseaja, Juventusa i Fiorentine, a karijeru je okončao 2016. godine u rodnoj Rumuniji.

Praktično se od tada otisnuo u trenerske vode, iako je najprije obnašao neke druge funkcije u menadžmentima rumunskih timova Targu Mures iDinamo Bukurešt, da bi potom kao prvi trener vodio Voluntari, mlade timove Al Wahde i Fiorentine, U21 reprezentaciju Rumunije, Universiteta Craiovu, Rapid Bukurešt i na kraju Neftči Baku.

Nije isključeno da veoma brzo pronađe novi angažman, a sve su prilike da će dobiti povjerenje u nekom od rumunskih timova. Ipak se radi o jednoj od najvećih fudbalskih legendi u toj zemlji kojeg mnogo cijene bez obzira na neke afere i skandale iz svoje ne baš blistave prošlosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti