Renfroe napustio Zagreb

Amerikanac se preselio u Italiju

Renfroe napustio Zagreb

Amerikanac Alex Renfroe više nije član KK Zagreb.

Vijest je pomalo čudna jer je Renfroe odlučio da naredne sezone igra u Drugoj italijanskoj ligi i to za Brindisi koji je ispao iz društva najboljih. Renfroe je prošle sezone sa Zagrebom osvojio prvenstvo i Kup i njegova odluka da ode je iznenađujuća i zato što je sa Mravima trebao da igra Euroligu.

Prošle sezone je u NLB ligi odigrao 25 utakmica uz prosjek od 9.2 poena,4.6 skokova i 3.8 asistencija po meču dok je u prvenstvu postizao po 11 poena. Renfroe ima 25. godina i produkt je Univerziteta Belmont, a prije Zagreba je proveo jednu sezonu u letonskoj VEF Rigi  u čijem dresu je bio proglašen za najboljeg beka nacionalnog šampionata i Baltičke lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije